the only difference

idag har jag var duktig eftersom jag gick både till och hem från skolan och dessutom haft idrott.
skippar däremot träningen idag eftersom jag är ovanligt trött. av någon anledning har jag kommit in i en svacka där jag har jättemycket ångest och är uppstressad. skolan är troligen en av de främsta orsakerna men jag har ingen ork till att ta tag i saker och ting. om det inte är det ena så är det något annat.

på tal om ingenting har kate moss blivit dömd att betala 27 000kr efter att ha rökt på scen när hon sjöng en duett med pete doherty. enligt irlands lag får man inte röka på offentliga platser... whatever, hon är ändå cool.

http://www.youtube.com/watch?v=5ylzZAjByGU

det där förtjänade inte brendan urie.
han är min dröm...

modern swinger

skulle till läkaren idag men självklart fick jag ett samtal 30 minuter innan jag skulle vara där att det var avbokat. så, nu måste jag vänta till 25 okt 8.00 för att sätta in en jäkla stav. jag blir så irriterad.
var tvungen att gå hem från skolan pga. olidlig mensvärk. i vissa lägen önskar jag att jag vore en man.

102738-13

nyklippt. jag saknar mitt långa hår och önskar att det inte vore lika uppklippt som det nu är... men men, hår växer och det tackar jag gudarna för! håret var jätteslitet så jag fick köpa ytterligare ett shampoo och inpackning. jag har sagt det förr och säger det igen; mitt hår är heligt!


vid flodens strand

dagen har varit vemodig. kl 9.00 bar det iväg till helsingborg för att gå på min plastfarfars begravning. egentligen känns det konstigt att använda ordet "plastfarfar" för han var som min andra farfar, han har funnits där sedan jag var liten.
begravningen gav en rättvis bild av honom -han var en omtyckt, glad, generös man som spred glädje omkring sig. han älskade att sjunga och skriva låtar, han har skrivit ett flertal som hans dotter christina lindberg har framfört (ja, "känd" dansbandssångare)
jag har nog inte riktigt förstått att han verkligen är borta ännu, han känns levande men ändå avlägsen.
en sak är säker och det är att jag aldrig kommer att glömma dig, hjalmar lindberg.

vid flodens strand
text: Hjalmar Algotsson-Lindberg

vid flodens strand där jag mötte dig.
dina ögon brann och jag älskar dig.
vid flodens strand där jag först såg dig.
skall jag en gång åter möta dig.

jag rider fram genom boskapsland
och känner hjärtat slår.
för en cowboy vet ju allt
och jag väntar dig i år.

vid flodens strand där jag mötte dig.
skall jag en gång åter möta dig.
vid flodens strand där jag först såg dig.
dina ögon brann och jag älskar dig.

det var en kväll intill flodens strand
och där fanns det bara du.
efter alla år kan jag ej förstå
att du väntar mig ännu.

här vid flodens strand där jag mötte dig
skall jag en gång åter möta dig.
vid flodens strand där jag först såg dig.

kom nyss ut ur duschen och har slitit ur mitt löshår. det känns som att jag har ännu kortare hår än innan och att jag har dragit bort en massa. håret har dessutom blivit slitet och jag får köra på ännu fler inpackningar framöver... ska gå och köpa något bra imorgon.
för ett par år sedan experimenterade jag med mitt hår väldigt mycket, jag har haft allt från svart till rosa hår. nu på senare dagar har jag blivit allt fegare och vet inte om jag vågar att riskera att färga mitt hår brunt. tänk om jag ångrar mig? tänk om jag ser förjävlig ut? vad ska jag göra då? klarar jag av det?
så, nu har jag beslutsångest om vad jag ska göra. det bästa vore självklart att vila håret för en gångs skull men jag är så trött på det... mitt hår är heligt!


we're all to blame

jag förstår inte varför folk måste väsnas på morgonen, kan de inte inse härligheten med att sova länge? inte hemma hos mig i alla fall. de väcker mig genom att springa upp och ner i trappan, pratar, sätter på tvn och är allmänt förjävliga. de tar noll hänsyn till att det faktiskt finns en person som behöver sömn för att vara på rätt humör. de känner noll empati.
pappa har ringt till apple huset angående att köpa en bärbar mac till mig. vad ska jag säga, min pappa är snäll. det ska bli så skönt att få en helt egen dator... den andra bärbara datorn ligger bara och dammar i ett hörn i mitt rum.
väntar på att min syster ska komma hem för jag fruktar att jag har lagt upp mitt arbete helt fel så hon ska få rätta allt medan jag gör hennes portfolio layout. ganska simpelt byte för min del...
imorgon ska vi ta skolfoto och jag har inte en aning om vad jag ska ha på mig. jag lär ju inte få sitta ned eftersom jag är lång, därför behöver jag inte ha något speciellt ned till annat än svarta jeans... funderar på att ta någon band t-shirt och min gråa kofta över samt ett längre halsband med rött hjärta.
i veckan ska jag lägga en beställning på asos.com och det känns som om det kommer att bli den här koftan och arbandet. enkelt och snyggt.

102738-12

failure by designer jeans

känner att jag är nöjd med dagen eftersom jag har fått mycket gjort. har kommit halvvägs med mitt naturkunskapsarbete tills på måndag (jag är en usel planerare), jag har varit i stan och köpt en gudomligt söt mössa från h&m. vanligtvis brukar jag se ut som en fotboll i mössor men den var jag söt i. det var en stickad turkosgrön mössa med en blomma på sidan. passade till mitt blonda hår som handen i handsken.
har varit hemma och ätit och gick sedan till kimberley igen där jag var ikväll. kom hem ganska tidigt eftersom jag ville spendera lite av kvällen med familjen med så jag blev hämtad lagom till att jag inte missade sing a long allt för mycket.
jag och min kära syster har kommit på en suverän affärsidé som vi ska öppna i hollywood men den tänker jag inte avslöja något om för den kommer lyckas... en dag kommer du se oss och det med häpnad!

nyinköpt mössa inför hösten
102738-11

halo

i skrivandets stund halvsover jag på tangentbordet efter att haft en intensiv dag som har bestått av skola, shopping, träffat min söta ettåriga kusin och tv tittande - idol och poc. äntligen gick cissi vidare i idol, jag förstår inte att hon inte gjorde det första gången. hon är ju råcool och sjunger grymt!

102738-10

dagens köp:
tigi spray wax 209kr
tigi spray 239kr
tigi conditioner 198kr
matrix silvershampoo 145kr
svarta jeans, vero moda, 299kr
svart längre tubtopp, vero moda, 159kr
svarta avklippta vantar med rosetter, h&m 29kr


error operator

sitter här och lyssnar på taking back sunday och njuter av musiken. adam lazzara och gänget lyckas verkligen med sin musik, varenda låt från alla tre albumen är jättebra!

hade ett stort historiaprov igår vilket jag kände gick okej efter att ha pluggat kvällen innan. jag måste bli mer ambitiös och satsa mer på mina studier. om ett fåtal år kommer jag att studera på högskolan vilket får gymnasiet att verka som förskola.
jag ser på min tolvåriga lillebror hur bra han har det... han kan vara ute och åka på sin skateboard efter skolan med kompisar, inga bekymmer där inte bortsett från när jag tvingar honom att göra sina läxor. jag lägger ner med möda på att det ska gå bra för honom än på mig själv vilket är både bra och dåligt.

tränade x-bike igår vilket jag inte skulle ha gjort eftersom jag låg döende i halsfluss förra veckan och fortfarande går på pencillin. efter att ha kört skiten ur mig under nirvanas låt "come as you are" och muse's låt "supermassive black hole" kände jag hur det började värka i lungorna och jag fick ingen luft. vad jag kom på efteråt är att man inte ska anstränga sig under doseringens gång.


intermission

asos1
mina senaste förälskelser som kommer från asos.com

x. skorna vore de perfekta höstdojorna för att få lite variation med
    mina vans och converse.
x. svarta koftan är ljuvlig, älskar faktumet att den är
    aningen längre i modellen.
x. oversize t-shirt med döskallar vilket är så jävla ballt.
    oversize tröjor är bland det snyggaste som existerar.
x. kuvertväska i rött säger väl allt?
x. svart-vitt döskalleskjortklänning. föreställ er den med ett par
    svarta leggings och svarta slip on vans. ÅH!
x. simpel men ack så söt topp som är perfekt till fest.
    snyggt med mörka stuprör och ett par pumps till.

lyssnar för tillfället på franz ferdinand. det är ganska vemodigt eftersom det påminner mig om en tid i mitt liv som jag vill uppleva igen.
borde egentligen inte sitta här eftersom jag har så fruktansvärt mycket att göra i skolan kommande veckan. imorgon ska jag ha matteprov men har 20 sidor kvar att räkna. det kommer gå åt skogen.

not now

102738-8

dagens nyhet som du kan se här

travis, jag som skulle ta dig! din mansgris.  

time after time

idag skulle ha varit min farfars 69 födelsedag. istället blev han knappt 59 år, han dog två veckor efter sin födelsedag. snart är det tio årsedan. att tiden går så snabbt, att man nästan glömmer av det. att det blir en vardag att inte tänka på honom.
nedan finns en text som jag skrev i årskurs sju för fem årsedan om just min farfar:

"Farfars namn är Stig Bredén. Han var min och min systers privata barnvakt när vi var små och när mamma och pappa jobbade. Vi stod varandra väldigt nära för att han var den enda på släkt på pappas sida som bodde här i Borås. Han hade en lite lägenhet mitt i centrala Borås, varje gång vi åker förbi eller ser grindarna in börjar jag tänka på honom. Han började röka vid väldigt tidig ålder och år 1996 när han var 59 år gammal, hände det som inte fick hända – han fick en hjärnblödning och dog. Jag förstår det inte än att det är nästan sju år sedan jag såg honom senast. Det känns som en evighets sedan!"

min riktiga farfar var inte den enda äldre mannen som var viktig för mig, jag hade en såkallad "extrafarfar" som jag har vuxit upp med. hjalmar är hans namn. eller var. fick ett samtal för fem minuter sedan av min faster. hjalmar dock fick en timma sedan.
nu sitter jag här, har nog inte insett riktigt vad som har hänt. förnekar sanningen för mig själv. det kan inte vara sant. fan.


dance dance

102738-7

har aldrig känt mig snyggare!


10 things i hate about you

i hate the way you talk to me, and the way you cut your hair. 
i hate the way you drive my car. 
i hate it when you stare. 
i hate your big dumb combat boots, and the way you read my mind. 
i hate you so much it makes me sick; it even makes me rhyme. 
i hate it, i hate the way you're always right. 
i hate it when you lie. 
i hate it when you make me laugh, even worse when you make me cry. 
i hate it that you're not around, and the fact that you didn't call.
but mostly i hate the way i don't hate you.
not even close, not even a little bit, not even at all.

miss murder

en väldigt lugn dag börjar gå mot sitt slut. har varierat mellan datorn och tvn idag eftersom jag har blivit sjuk. har sett repris av top model fyra och MTV video music awards som sändes live från NY natten till igår. blev sur över att angels and airwaves inte vann pris för bästa nykomlings video. det som tröstade mig var dock när AFI vann pris och för att inte glömma panic! at the disco.

tänkte också lägga upp en ny bild på mig eftersom jag har gjort hårförlängning och färgat min lugg som egentligen skulle bli mörkröd men som blev rosa... får se om jag vågar riskera att färga det ytterligare en gång och hoppas att det blir rött än att behöva leva med rosa lugg i ytterligare två veckor.

har


RSS 2.0